آموزش رویت

ساختمانچی

روکش مبل یا کاور مبل یکی از پوشش های کاملا کاربردی برای تمیز نگهداشتن مبلمان می باشد. از آنجا که مبلمان یکی از وسایلی است که در زیبایی دکوراسیون تاثیر بسیار زیادی دارد، تمیز بودن آن بسیار حائز اهمیت می باشد.

کوچکترین لکه یا آلودگی بر روی مبل به راحتی قابل مشاهده می باشد و می تواند زیبایی آن را تحت تاثیر قرار دهد. به ویژه در مبل هایی که رنگ روشن تری دارند این مشکل بیشتر به چشم می خورد. باید به دنبال راه حلی برای رفع این مشکل بود.

در گذشته برای تمیز نگهداشتن مبل از ملافه استفاده می شد. ملافه بدون دوخت بر روی مبل قرار می گرفت تا از ایجاد لکه و آلودگی بر روی مبل جلوگیری کند.

این کار ظاهر نازیبایی را در منزل ایجاد می کرد. پس از آن استفاده از روکش مبل مرسوم شد. کاور مبل با استفاده از پارچه ای با دوام کاملا در شکل و اندازه هر مبل دوخته می شود.

با این کار پوشش روی مبل به شکل کاملا مرتب و منظم بر روی آن قرار می گیرد و دیگر شاهد نامرتبی ملافه ها نخواهیم بود. در اینجا قصد داریم با انواع کاور مبل و مزایای و معایب آن به طور کامل آشنا شویم. با ساختمانچی همراه باشید.

انواع کاور مبل

در حال حاضر دو نوع روکش مبل موجود می باشد که تحت عنوان روکش پارچه ای و روکش پلاستیکی شناخته می شود. هر دو کاور را می توان به عنوان کاور مبل راحتی و کاور مبل سلطنتی استفاده کرد. در ادامه هر یک از این د روکش مبل را مورد بررسی قرار می دهیم:

1. کاور مبل پارچه ای

کاور مبل پارچه ای

روکش مبل پارچه ای جزء اولین مدل های روکش مبل محسوب می شود. این مدل بعد از حذف ملافه های دوخته‌نشده، استفاده شد. برای دوخت این نوع کاور در ابتدا از پارچه های ملافه ای استفاده می شد اما پس از مدتی پارچه هایی مخصوص روکش مبل به بازار وارد شد و از آن به بعد تمامی کاورهای پارچه ای با این نوع پارچه دوخته شد.

جنس پارچه روکش مبل پارچه ای

پارچه ای که برای دوخت رومبلی پارچه ای استفاده می شود در رنگ های مختلفی در بازار دیده می شود. اغلب سعی می شود از رنگ های خنثی برای این منظور استفاده شود تا با اکثر دکوراسیون ها همخوانی لازم را داشته باشد.

بخوانید!  صفر تا صد طراحی خانه آجری

جنس پارچه این نوع روکش مبل به گونه ای است که چروک نمی شود و از روی مبل سر نمی خورد. با این ویژگی ها وقتی بر روی مبل بنشنید، احساس راحتی بیشتری خواهید داشت.

مدل های روکش مبل پارچه ای

کاورهای مبل پارچه ای در مدل های مختلفی دوخته می شوند. برخی از مدل های روکش پارچه ای تنها قسمت های خاصی از مبل را پوشش می دهند که بیشتر در معرض آلودگی هستند. در چنین مدل هایی روکش مبل اغلب بر روی دسته های مبل و نشیمن آن قرار می گیرد.

در نوع دیگری از روکش پارچه ای، کل مبل، کاور می شود. با استفاده از کش هایی که در داخل آن دوخته می شود، کاور راحت تر بر روی مبل کشیده می شود.

در جدیدترین مدل از کاور پارچه ای از زیپ استفاده می شود. به این صورت که کل مبل کاور می شود و در پشت آن یک زیپ قرار می گیرد که روکش مبل را کاملا صاف و بدون چروک بر روی آن قرار دهد.

2. روکش مبل ژلاتینی

کاور مبل ژلاتینی

نوع دیگری از روکش مبل که بسیار پر طرفدار می باشد روکش مبل ژلاتینی می باشد. این کاور تحت عنوان کاور پلاستیکی، کاور طلقی یا کاور شیشه ای نیز شناخته می شود.

بسیاری از افراد از اینکه طرح و مدل مبلمان خود را زیر کاورهای پارچه ای می پوشاندند، ناراضی بودند. اینجا بود که کاورهای پلاستیکی یا طلقی وارد بازار شدند.

کاورهای مبل طلقی یا ژلاتینی علاوه بر این که از نفوذ لکه و آلودگی به مبل جلوگیری می کنند، امکان دیدن مدل و طرح مبلمان را نیز فراهم می کنند. روکش مبل ژلاتینی تاثیرات منفی کمتری در دکوراسیون داخلی ایجاد می کند و این مورد برای بسیاری از افراد حائز اهمیت می باشد.

مزایا و معایب روکش مبل پارچه ای

مزایا و معایب کاور مبل پارچه ای
  • یکی از مزایای بارز روکش مبل پارچه ای این است که فرد هنگامی نشستن بر روی مبل دچار تعریق نمی شود و سر نمی خورد. این ویژگی باعث می شود که فرد احساس بهتری در هنگام نشستن داشته باشد.
  • از معایب این نوع روکش مبل می توان به ظاهر آن اشاره کرد. نوع پوشش این کاور بر روی دکوراسیون داخلی اثرات نامطلوبی دارد و ظاهر خانه را نازیبا می کند. علاوه بر این با استفاده از این کاور مشاهده طرح و مدل مبلمان امکان پذیر نمی باشد.
بخوانید!  پالاز موکت، اولین تولیدکننده موکت در ایران

مزایا و معایب کاور مبل ژلاتینی

مزایا و معایب کاور مبل ژلاتینی
  • از مزایای کاور مبل ژلاتینی این است که با استفاده از آن طرح و مدل مبلمان قابل مشاهده می باشد. بنابراین با استفاده از این کاور، زیبایی مبلمان نیز می تواند به زیبایی دکوراسیون اضافه کند. همچنین به منظور تمیز کردن آن نیازی به شستشو نیست بلکه با یک دستمال نم دار می توان به راحتی گرد و غبار یا آلودگی های روی آن را تمیز کرد.
  • از معایب روکش مبل ژلاتینی این است که فرد پس از نشستن بر روی مبل دچار تعریق می شود و پلاستیک این کاور در هنگام نشستن معمولا سر و صدا ایجاد می کند. به همین دلیل افراد احساس ناراحتی می کنند.

کلام پایانی

در این مقاله تمامی جزئیات کاور مبل مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از انواع روکش مبل می توانید عمر مفید مبلمان خود را افزایش دهید، سال های بیشتری از آن استفاده نمایید و در هزینه های مربوط به تعویض یا تعمیر مبلمان خود صرفه جویی نمایید.

سوالات متداول

مزایای کاور مبل پارچه ای چیست؟

فرد هنگامی نشستن بر روی مبل دچار تعریق نمی شود و سر نمی خورد. در نتیجه فرد احساس بهتری در هنگام نشستن خواهد داشت.

مزایای کاور مبل ژلاتینی چیست؟

با استفاده از این کاور، طرح و مدل مبلمان قابل مشاهده می باشد. همچنین تمیز کردن آن نیز آسان تر می باشد. با یک دستمال نم دار می توان به راحتی آلودگی ها و گرد و غبار روی آن را کاملا تمیز کرد.

کاور مبل پارچه ای بهتر است یا کاور مبل ژلاتینی؟

در صورتی که زیبایی ظاهری برای فرد در اولویت باشد بهتر است از کاور ژلاتینی استفاده کند. اما در مواردی که راحتی فرد در اولویت قرار داشته باشد، کاور پارچه ای پیشنهاد می شود.