آموزش رویت

ساختمانچی

آیا تا به حال واژه پرگولا را شنیدید؟ در ابتدا بهتر است تعریف کوتاهی از پرگولا داشته باشیم و در ادامه به معرفی خصوصیات و انواع آن ها بپردازیم. سازه پرگولا را می توان در دسته آلاچیق ها جای داد، اما باید به یاد داشت که ساختار آن ها تفاوت هایی با آلاچیق دارد.

ساخت و استفاده از پرگولا به منظور ایجاد زیبایی های بصری و هم چنین به عنوان سایه بان صورت می گیرد. با این تعریف در ادامه این مطلب از ساختمانچی با ما همراه باشید تا با خصوصیات این سازه بیش تر آشنا شوید.

پرگولا چیست؟

پرگولا به عنوان سازه ای مسقف شناخته می شود که از آن ها در محیط های باز و به منظور محوطه سازی استفاده می شود. این سازه نه تنها جنبه کاربردی دارد بلکه می تواند در زیباسازی فضای مورد نظر نیز نقش داشته باشد. سقف این سازه ها عموما به صورت مشبک تولید می شوند.

متریال مورد استفاده در ساخت پرگولا

در ساخت پرگولا نمونه های مختلفی از مصالح استفاده می شود. برای مثال در گذشته برای ساخت ستون این گونه سازه ها از گچ و آجر استفاده می شد. اما امروزه استفاده از مصالح مدرن جای خود را به نمونه های سنتی می دهند.

آن چه که در ساخت پرگولا مهم و حائز اهمیت می باشد، انتخاب مصالح مناسب می باشد. انتخاب مصالح برای ساخت این سازه باید با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه مورد نظر صورت پذیرد.

برای مثال استفاده از چوب برای ساخت این سازه در مناطق پر باران و مرطوب، انتخاب مناسبی نمی باشد. از جمله مصالحی که می توان از آن ها در ساخت پرگولا استفاده کرد، چوب، فلز، ترموود و چوب پلاست می باشد.

چوب ترمو از مقاومت بالاتری نسبت به سایر چوب ها برخودار می باشد. اگر تمایل به ساخت پرگولا با استفاده از چوب دارید، بهتر است از یک رنگ مقاوم بر روی آن استفاده نمایید.

این کار می تواند در افزایش طول عمر این سازه به شما کمک کند. اهمیت انجام این کار در شرایط آب و هوایی مرطوب بیش تر می باشد. در میان نمونه های مختلف این سازه که از آن ها نام بردیم، انواع فلزی از مقاومت بالاتری برخوردار می باشند.

علاوه بر توجه به شرایط آب و هوایی منطقه، نوع کاربری این نوع آلاچیق نیز از عواملی است که در انتخاب مصالح مناسب برای ساخت سازه باید در نظرگرفته شود. در کنار نوع کاربری، زیبایی و شرایط آب و هوایی منطقه مورد نظر، سلیقه شخصی افراد در انتخاب مصالح مناسب برای ساخت پرگولا نیز دخیل می باشد.

مدل پرگولا

کاربرد پرگولا

همان گونه که در بالا اشاره شد، ساخت پرگولا به منظور ایجاد فضایی مسقف صورت می گیرد و می توان از آن به عنوان سایبان و ایجاد فضایی برای نشستن استفاده کرد. از این سازه می توان در قسمت ورودی خانه نیز استفاده کرد و از تابش آفتاب به این قسمت جلوگیری به عمل آورد.

بخوانید!  انواع سیستم سرمایش فضای باز، مزایا و معایب آن

دیگر مکان هایی که می توان از این سازه در آن استفاده کرد، بام خانه می باشد. از آن جایی که این قسمت بیش تر در معرض تابش نور آفتاب قرار دارد، باید در انتخاب مصالح مقاوم برای ساخت آن دقت لازم را داشته باشید.

انواع پرگولا

تقسیم بندی پرگولا می تواند با توجه به مصالح مورد استفاده در ساخت و شکل آن ها صورت گیرد. در بالا انواع مصالحی که می توان در ساخت پرگولا مورد استفاده قرار داد، معرفی شدند. حال سوال اینجاست که تقسیم بندی این سازه بر اساس اشکال آن ها چگونه است؟

به طور کلی می توان گفت این سازه بر اساس اشکال مختلف آن می تواند به انواع پرچین دار، دیواره دار ثابت، دیواره دار متحرک، دیواره دار پره ای، دیواره دار شیشه ای و بدون دیواره تقسیم بندی شود. هم چنین پرگولاها به دو شکل مسطح و شیروانی قابل ساخت می باشند.

پرگولا مسطح

پرگولا مسطح را می توان سازه ای چند منظوره در نظر گرفت. سقف این گونه سازه ها اگر به صورت استاندارد بنا شوند، از شیب 5 درجه برخوردار می باشند. این شیب به منظور جلوگیری از جمع شدن آب باران بر روی سقف صورت می گیرد.

پرگولا شیروانی

پرگولای شیروانی به گونه ای است که طاق آن ها در زوایا برش می خورند و در مرکز به یکدیگر متصل می شوند. این گونه سازه ها از زیبایی نیز برخوردار بوده و می تواند در زیبا سازی فضای مورد نظر نیز نقش داشته باشد.

پرگولا شیروانی

تفاوت پرگولا و آلاچیق چیست؟

همان گونه که در ابتدا نیز گفتیم، پرگولا می تواند در زیر مجموعه آلاچیق قرار گیرد. اما این دو تفاوت هایی دارند و نباید با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. برای بیان تفاوت این دو بهتر است در ابتدا آلاچیق را تعریف کنیم.

ساختار آلاچیق به گونه ای است که فضای آن محصور است و از سقفی بسته برخوردار می باشد. این در حالی است که ساختار پرگولا عموما به شکلی است که اطراف آن باز می باشد و تنها از یک سقف بر روی آن استفاده می شود.

بخوانید!  سقف متحرک تلسکوپی و کاربرد آن در استخر و گلخانه

کلام پایانی

سازه پرگولا این قابلیت را برای شما فراهم می کند که با استفاده از گیاهان رونده نسبت به تزئین آن ها نیز اقدام کرده و فضایی بسیار زیبا در اختیار داشته باشید. هم چنین این امکان وجود دارد که از سقف های پارچه ای نیز بر روی آن ها استفاده نمایید.

از دیگر مواردی که می تواند در زیبا سازی فضای پرگولا به کار رود، انتخاب صندلی مناسب برای نشستن می باشد. این در صورتی است که در نظر داشته باشید از این فضا به منظور دورهمی های خود استفاده نمایید.

امیدواریم از مطالعه این نوشته لذت ببرید و با این سازه به خوبی آشنا شوید. به نظر شما پرگولا و آلاچیق چه تفاوت های دیگری با یکدیگر دارند؟

کدام مزایای بیشتری دارند و استفاده از کدام از لحاظ اقتصادی مقرون بصرفه تر می باشد؟ شما می توانید نظرات خود در این زمینه را برای ما اهالی ساختمانچی به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

پرگولا چیست؟

پرگولا به عنوان سازه ای مسقف شناخته می شود که از آن ها در محیط های باز و به منظور محوطه سازی استفاده می شود. این سازه نه تنها جنبه کاربردی دارد بلکه می تواند در زیباسازی فضای مورد نظر نیز نقش داشته باشد. سقف این سازه ها عموما به صورت مشبک تولید می شوند.

از چه متریالی برای ساخت پرگولا استفاده می شود؟

از جمله مصالحی که می توان از آن ها در ساخت پرگولا استفاده کرد، چوب، فلز، ترموود و چوب پلاست می باشد.

انواع پرگولا چه نام دارند؟

به طور کلی می توان گفت این سازه بر اساس اشکال مختلف آن می تواند به انواع پرچین دار، دیواره دار ثابت، دیواره دار متحرک، دیواره دار پره ای، دیواره دار شیشه ای و بدون دیواره تقسیم بندی شود. هم چنین پرگولاها به دو شکل مسطح و شیروانی نیز قابل ساخت می باشند.

پرگولا با آلاچیق چه تفاوتی دارد؟

ساختار آلاچیق به گونه ای است که فضای آن محصور بوده و از سقفی بسته برخوردار می باشد. این در حالی است که ساختار پرگولا عموما به شکلی است که اطراف آن باز است و تنها از یک سقف بر روی آن استفاده می شود.