آموزش رویت

ساختمانچی

ترک خوردن سنگ نما، جدای از اینکه ظاهر ساختمان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ساکنین ساختمان و رهگذران را هم به خطر می‌اندازد. یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از فروریختن و ترک خوردن نمای سنگی ساختمان، بررسی عواملی است که باعث جدا شدن سنگ‌ها می‌شود.

در مرحله بعد هم باید عواملی که مقاومت سنگ را تضعیف می‌کند از بین ببرید و برنامه منظمی برای نگهداری از آن در پیش بگیرید.
اما آیا می‌دانید کدام نوع سنگ‌ها بیشتر از نمای بیرونی ساختمان جدا می‌شوند یا ترک می‌خورند؟ معمولا سنگ‌های کوچک زودتر از دیگر ابعاد سنگ خطر افتاده شدن دارند.

به همین دلیل لازم است که سنگ‌های کوچک حتما به نما پیچ شود. به همین ترتیب هر عامل ترک خوردن و ریزش سنگ‌ها، یک راه‌حل ساده دارد.
در اینجا قرار است همه علت‌های ترک خوردن سنگ نما را بررسی کرده و برای هر کدام یک راه‌حل کاربردی پیشنهاد دهیم.

همه عوامل ترک خوردن سنگ نما

ترک‌ نمای ساختمان ناخوشایند است و در عین حال می‌توانند نشانه مشکلات ساختاری جدی در ساختمان باشد. بنابراین، تشخیص اینکه یک ترک کوچک به مرور زمان به یک شکاف بزرگ تبدیل می‌شود یا نه، بسیار مهم است.

همچنین باید بدانید که ترک موردنظر با یک پرکننده ساده تعمیر می‌شود، یا باید یک هزینه درست و حسابی برای آن در نظر بگیرید. در ادامه علت‌های ترک خوردن سنگ نما را بررسی کرده و راه‌حل خود را پیشنهاد می‌دهیم. مهم‌ترین علت‌های ترک خوردن سنگ نمای ساختمان عبارتند از:

عکس 8 دلیل ترک خوردن سنگ نما و جلوگیری از آن

نوع سنگ: استفاده از مصالح ساختمانی نامناسب نتایج بدی به دنبال دارد. سنگ نما هم یکی از همین موارد است. جدا و ترک خوردن سنگ نما ممکن است با انتخاب سنگ نادرست برای فضای بیرونی ارتباط مستقیم داشته‌باشد.

استفاده از سنگ مرمر نمونه ای از انتخاب نامناسب مصالح برای نمای بیرونی ساختمان است، زیرا در واکنش به تغییرات دما و رطوبت، منبسط می‌شود، زیر وزن باران و برف ترک می‌خورد و در نهایت به زمین می‌ریزد.

راه‌حل: انتخاب سنگ مناسب برای نمای بیرونی باید براساس آب‌و‌هوای محل موردنظر انجام شود. به عنوان مثال، سنگ آهک را نمی‌توان در مکان‌هایی که بارندگی بیش از حد و سطح دی‌اکسیدکربن وجود دارد، استفاده کرد.

پس نباید از این نوع سنگ برای نمای بیرون ساختمان استفاده کنید. سنگ‌های آنتیک، سنگ‌های تراورتن، سنگ‌های رومی و آجر بهترین انتخاب برای نمای بیرونی ساختمان است.

کیفیت سنگ نما: هر کدام از سنگ‌هایی که برای نمای بیرونی پیشنهاد می‌شوند، خود دارای درجات کیفی متفاوتی هستند. خیلی از اوقات استفاده از سنگ نما با کیفیت پایین است، که عاملی برای ترک خوردن آن می‌شود.

درواقع سنگ با درجه کیفی پایین به شدت آسیب‌پذیر است. درنتیجه تحت هر شرایط مانند آب و هوای نابسامان، خیلی زود سنگ‌ بی‌کیفیت ترک می‌خورد.

راه‌حل: اگر واقعا نمی‌خواهید هزینه سنگین تعمیرات که گاهی غیرقابل جبران است روی دستتان بماند، بهتر است در ابتدای کار هزینه مناسبی برای خرید سنگ باکیفیت درنظر بگیرید.

آب: آب یک جز مهم در اجرای نمای ساختمان است. اگر آب زیاد به ملات اضافه شود، ترک خورده و مقاومت آن کمتر می‌شود. درواقع آب بیش از حد باعث می‌شود که مواد موجود در ترکیبات ملات خیلی زود خشک و ضعیف شوند.

راه‌حل: توجه و رعایت جزییات در اجرای سنگ نما می‌تواند بهترین راه‌حل برای پیشگیری از ترک خوردن سنگ نما باشد. از طرفی بعد از اجرای سنگ نما هم اصولی برای مراقبت از آن وجود دارد. یکی از این اصول مرطوب کردن مرتب سنگ نمای ساختمان است.

نبود فضای انقباضی در سطح سیمان: وجود درز و فضایی در سطح سیمان برای انقباض بسیار مهم است. زیرساخت‌ تحت فشار می‌تواند سلامت عمومی نمای ساختمان را به خطر بیندازد.

راه‌حل: طبق اصول ساختمان‌سازی باید در هر 5 متر یک درز به عرض 5 سانتی‌متر یا بزرگتر ایجاد کرد.

چسبندگی و مقاومت ملات: چسبندگی و مقاومت ملات وقتی با ماسه خاکی ساخته می‌شود، به شدت کاهش می‌یابد. در صورت استفاده از این نوع ماسه، فقط لایه بالایی چسبنده است. همین موضوع باعث می‌شود که سنگ نما خیلی زودتر از آنچه که فکر می‌کنید ترک خورده و از سطح زیرین جدا شود.

راه‌حل: یک رویکرد جدید برای بهبود چسبندگی ملات، جایگزینی خاک و ماسه با چسب بتن است.

عمل‌آوری سریع سیمان: یکی از علت‌های اصلی ترک خوردن سنگ نما، کیفیت سیمان است. ملات سیمان بلافاصله پس از مخلوط شدن با آب خشک می‌شود. اما برای ایجاد پیوند مستحکم، ملات سیمان باید به تدریج خشک شود تا ترکیب نهایی به صورت یک واحد منسجم درآید.

اما اگر در اثر عواملی مانند باد، دمای هوا و … ملات سیمان سریع‌تر از زمان معمول خشک شود، لایه‌های زیرین از لایه‌های رویی جدا می‌شوند.

راه‌حل: برای جلوگیری از این اتفاق، توصیه می‌شود که به طور مرتب آب بر روی لایه رویی ملات پاشیده شود. ممکن است نگران باشید که این کار میزان آسیب‌پذیری سنگ‌ها را افزایش می‌دهد. با این حال، می‌توان با استفاده از چسب‌های خاصی مانند چسب‌های پلی‌اورتان برای آب‌بندی درزها از این رویداد جلوگیری کرد.

ضعف در فونداسیون: نادیده گرفتن جزئیات مهم در ساخت فونداسیون، به آسیب جدی در بخش‌های دیگر سازه ختم می‌شود. نشست سازه منجر به خطراتی مانند ترک خوردگی نما و ریزش سنگ خواهد شد.

راه‌حل: رعایت استانداردهای ساختمان‌سازی به خصوص فونداسیون، نقش مهمی در استحکام نمای ساختمان دارد.

ضعف در اجرا: استفاده از نیروی کار ماهر و زبده برای اجرای هر بخش از ساختمان مهم است. اجرای نمای سازه هم از این قاعده مستثنی نیست. اجرای صحیح نما اهمیت زیادی دارد، چراکه درصورت اجرای غیراصولی هزینه‌های زیادی به شما تحمیل می‌شود. از طرفی خطر ترک خوردن یا سقوط سنگ‌های سنگین مانند گرانیت می‌توانند صدمات جدی به ساکنان یا رهگذران وارد کنند.

راه‌حل: استفاده از نیروی کار ماهر و متعهد و همچنین وجود نظارت مداوم بر اجرای نما، می‌تواند از مشکلات این چنین جلوگیری کند.س

نگ نما یکی از مواد ساختمانی محبوب برای تزیین و بهبود ظاهر خانه‌ها و ساختمان‌ها است. اگر شما نیز به دنبال خرید سنگ نما با قیمتی مناسب و بهینه هستید، باید به انتخاب معتبرترین منابع و فروشگاه‌ها توجه کنید.

در این راستا، مقایسه قیمت سنگ نما در مکان‌های مختلف و دریافت مشاوره تخصصی در خرید سنگ نما می‌تواند به شما کمک زیادی کند. همچنین، نیاز به اطلاعات دقیق در مورد انواع مختلف سنگ نما و خصوصیات آنها نیز امری ضروری است تا بتوانید تصمیمات بهتری در خصوص انتخاب سنگ نما بگیرید و از زیبایی و ارزش افزوده به ساختمان خود بهره‌مند شوید.

درباره هزینه تعمیر ترک خوردن سنگ نما

ترک خوردن سنگ نما می‌تواند هزینه زیادی به شما تحمیل کند. اما اگر این مشکل را نادیده بگیرید، این هزینه بیشتر هم می‌شود. هر مشکلی در مراحل اولیه آسان‌تر حل می‌شود. درضمن اگر ساختمان خود را تحت نظارت سازمان‌های اجرایی و طبق اصول نظام مهندسی بسازید، ممکن است بتوانید بخضی از هزینه‌ها را به کمک بیمه ساختمان پرداخت کنید.
برگرفته از (onlinesang.com)