آموزش رویت

ساختمانچی

شومینه کلاسیک از انواع مدل های شومینه محسوب می شود که بسیار زیبا بوده و تاثیر زیادی بر دکوراسیون داخلی منزل می گذارد. امروزه از این شومینه ها بیشتر به منظور دکوراتیو کردن خانه استفاده می شود.

شومینه کلاسیک در طرح و مدل های گوناگون وجود دارد و از متریال هایی نظیر گچ، آجر، سنگ، چوب و یا فلزات می توان آن را ساخت. با این مقدمه، در ادامه این نوشته از ساختمانچی به بررسی جزئیات بیشتر در مورد این نوع شومینه ها می پردازیم.

تاریخچه شومینه کلاسیک در ایران

در گذشته مردم ایران برای دور ماندن از سرمای زمستان از وسیله ای به نام کرسی استفاده می کردند که در واقع از یک چهار پایه تشکیل می شد و در زیر آن منقل زغال را قرار می دادند.

بر روی این چهارپایه نیز لحافی بزرگ پهن می کردند و پس از روشن کردن زغال ها، افراد خانواده دور این کرسی می نشستند و خود را گرم می کردند.

پس از آن ایرانیان برای گرم کردن خود و خانه به استفاده از اجاق های هیزمی روی آوردند که در واقع همان شومینه های کلاسیکی بود که برای پخت و پز از آن ها استفاده می کردند.

بیشتر این شومینه ها هیزمی و دارای منقل و آتش دان بودند. البته مدل هایی نیز وجود داشتند که با زغال سنگ کار می کردند و شب های سرد زمستان را برای افراد خانواده به گرما تبدیل می نمودند.

انواع شومینه کلاسیک

شومینه کلاسیک سنگی

شومینه های سنگی کلاسیک علاوه بر این که نمای خاص و استایل زیبایی دارند، از آن ها می توان در هر دوره و زمانی استفاده نمود و به اصطلاح از مد نمی افتند. این شومینه ها در انواع سبک ها از مدرن تا سنتی قابل استفاده می باشند.

شومینه سنگی

شومینه کلاسیک آجری

همانطور که گفتیم تنوع شومینه های کلاسیک بسیار بالا می باشد. آجر دیگر متریالی است که می توان در ساخت این شومینه ها از آن استفاده نمود. شومینه آجری از جمله طرح هایی است که با دکوراسیون داخلی تمام سبک ها مطابقت دارد.

شومینه اجری

شومینه کلاسیک هیزمی

ساده ترین و قدیمی ترین نوع شومینه، شومینه هیزمی می باشد که امروزه به دکوراسیون داخلی خانه های مدرن نیز وجود دارد. البته با گذشت زمان به ساختار این نوع شومینه ها تجهیزات و قابلیت هایی اضافه شده که با شومینه های هیزمی گذشته متفاوت است.

شومینه هیزمی

شومینه کلاسیک گازی

از قابلیت های جدیدی که در شومینه های کلاسیک وجود دارد، می توان به امکان استفاده از گاز شهری برای راه اندازی آن اشاره نمود. مدل های کلاسیک گازی به دلیل کاهش مصرف انرژی و برخورداری از تجهیزاتی مانند سنسور خاموش کن در هنگام کاهش اکسیژن، امروزه بسیار مورد توجه قرار دارند و بیش از مدل های دیگر استفاده می شوند.

بخوانید!  میز پاتختی و مدل های مختلف آن

شومینه کلاسیک برقی

شومینه های برقی از چند متریال مختلف تولید می شوند و ترکیبی زیبا را ارائه می دهند. این شومینه ها با فریم چوبی، کوره برقی چدنی و کفی سنگی تولید شدند که علاوه بر گرمایش زیاد، شعله های زیبایی نیز دارند و می توان از آن به عنوان نقطه کانونی در دکوراسیون داخلی خانه استفاده نمود.

شومینه برقی

ایده های طراحی شومینه کلاسیک

شومینه آجری سفید

آجر سفید یکی از بهترین متریال هایی است می توان در ساخت این شومینه ها استفاده نمود. آجر سفید سبب ایجاد یکنواختی در طراحی داخلی اتاق می شود و جلوه ای ساده و زیبا دارد.

شومینه اجری سفید

استفاده از رنگ و الگو

می توانید با افزودن رنگ ها و الگوهای زیبا به بدنه شومینه خود روحی تازه ببخشید و کمی هیجان به محیط خود وارد کنید. به منظور انجام این کار، بهترین گزینه استفاده از کاشی ها و سفال های طرح دار می باشد.

استفاده از رنگ و الگو

استفاده از طرح های مینیمال و ساده

در بیشتر خانه هایی که از شومینه استفاده می شود، چیدمان اتاق به گونه ای است که مبلمان را دور شومینه قرار می دهند. در این حالت شومینه به نقطه کانونی در خانه تبدیل می شود. به منظور جلوگیری از هرج و مرج و شلوغی، می توانید از این شومینه های ساده و مینیمالیست استفاده نمایید.

استفاده از طرح های مینیمال

استفاده از سفال گلی

امروزه بیشتر مردم سعی می کنند تا شومینه کلاسیک خود را با سبک مدرن تلفیق نموده و آن را به روز نمایند، اما در واقع این شومینه ها بیشتر القا کننده سبک های قدیمی و سنتی می باشند و بهتر است با متریال هایی همخوان با این سبک ها تزیین شوند.

بخوانید!  راهنمای انتخاب فر برقی، مزایا و معایب آن

یکی از ایده های تزیین دیوار این شومینه ها استفاده از سفال گلی می باشد که جلوه ای زیبا به شومینه می بخشد و رنگ مسی آن جلوه ای واقعی از نمای کلاسیک را در خانه به نمایش می گذارد.

شومینه سفال گلی

استفاده از بدنه های حکاکی شده

می توان بدنه چوبی، سنگی یا گچی شومینه را با حکاکی هایی به سبک کلاسیک تزیین نمود. این حکاکی ها حس قدمت و آنتیک بودن را به شومینه می بخشند و دقیقا طرحی را به نمایش می گذارند که هر کسی از یک شومینه کلاسیک انتظار دارد.

شومینه حکاکی شده

استفاده از شومینه سیاه و براق

رنگ مشکی از جمله رنگ هایی است که در سبک کلاسیک طرفداران زیادی دارد و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. شومینه ای که در تصویر زیر مشاهده می کنید از دیواره هایی براق و سیاه تولید می شده و جلوه ای کلاسیک و در عین حال مدرن به دکوراسیون داخلی این خانه بخشیده است.

شومینه سیاه و براق

نصب شومینه کلاسیک

پس از انتخاب نوع و مدل شومینه کلاسیک خود، نوبت به نصب آن می شود. قدم اول پیش از نصب شومینه این است که محل موردنظر برای قرار دادن شومینه را مشخص نمایید. مراحل نصب این شومینه ها به شرح زیر می باشد:

  1. ابتدا باید دیواری کاذب را ایجاد نمایید. این دیوار معمولا با استفاده از آجر و سیمان تولید می شود که به منظور انتقال دود و گازهای تولیدی استفاده می شود. پس از ساخت یا نصب دیوار، تجهیزات شومینه را مانند دودکش بر روی دیوار تعبیه نمایید.
  2. پس از آماده سازی دیوار و تعبیه تجهیزات بر روی آن، شومینه خود را در این دیوار نصب نمایید و پس از این که از درستی همه موارد نصب آن آگاه شدید، نسبت به روشن کردن این وسیله گرمایشی مطابق با نوع آن، اقدام نمایید.
شومینه کلاسیک

کلام آخر

در این نوشته از ساختمانچی با انواع مدل های شومینه کلاسیک آشنا شدید. امیدواریم این طرح ها و مدل ها با سلیقه شما کاربران گرامی مطابقت و هماهنگی داشته باشد و بتوانید از ایده های مذکور در این مطلب به منظور انتخاب شومینه کلاسیک مناسب برای منزل خود استفاده نمایید.