هادی سیم

آموزش رویت

امروزه درب سکشنال مناسب ترین انتخاب برای پارکینگ ساختمان های هوشمند و مدرن و کارخانه ها و سوله های صنعتی محسوب می شود.

این درب، نوعی درب اتوماتیک زیر سقفی است و به دلیل مکانیزم ویژه ای که دارد متناسب با فضاهایی مانند پارکینگ می باشد که از نظر فضا و ارتفاع سقف، محدود هستند.

با این مقدمه، در ادامه این نوشته از ساختمانچی به معرفی درب سکشنال و ویژگی های آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

عملکرد درب سکشنال

عملکرد درب های زیر سقفی به نحوی است که درب توسط فنرهای بالانس و ریل های مخصوص در زیر سقف جمع و به سرعت و بدون ایجاد هیچ گونه صدایی باز و بسته می شود.

درب اتوماتیک زیر سقفی از پنل هایی با ضخامت 45 میلی متر و ارتفاع 48 سانتی متر تولید می شوند. عرض این نوع درب ها با توجه به عرض فضای موردنظر اندازه گیری و تولید می شود.

عملکرد درب سکشنال

ویژگی های درب سکشنال

  • نوعی سیستم خلاص کن دستی در درب های زیر سقفی نصب می باشد که در مواقع قطع برق یا شرایط اضطراری می توان به صورت دستی درب را باز نمود.
  • استفاده از درب های زیر سقفی به دلیل حرکت عمودی و بهره گیری از بلبرینگ های با کیفیت، حرکتی آرام دارد و هیچ گونه صدایی ایجاد نمی کند.
  • پنل های مورد استفاده در درب زیر سقفی با فوم پلی یورتان پر می شود که نوعی عایق است. درب زیر سقفی نوعی عایق صوتی و حرارتی نیز محسوب می شود.
  • درب سکشنال به دلیل حرکت عمودی، این امکان را برای ساکنین فراهم می کند که ماشین خود را نزدیک به درب پارک کنند.
  • درب های زیر سقفی از تنوع طرح و رنگ بسیاری برخوردار هستند و با انواع نمای ساختمان هماهنگی دارند.
  • پنل های فولادی مورد استفاده در ساختار درب های زیر سقفی با رنگ های الکترواستاتیک پوشش می شوند. این امر باعث مقاوم سازی این درب ها در برابر شرایط مختلف آب و هوایی می شود.
  • استفاده از ریل های نگهدارنده و چرخ های ضد سایش در مکانیزم درب سکشنال، باعث کاهش استهلاک این درب ها نسبت به سایر درب ها می شوند.
  • درب سکشنال دارای قابلیت ضد سقوط می باشد، یعنی در شرایطی که کابل ها و فنرها عمل نکنند، از سقوط درب جلوگیری بعمل می آورد.
  • این درب ها کاملا ضد سرقت هستند و هیچگونه درز یا شیاری ندارند که سارق بتواند با استفاده از دیلم آن ها را باز کند.

انواع درب سکشنال براساس کاربرد

درب سکشنال صنعتی

از درب های زیر سقفی صنعتی در ورودی کارخانه ها و سوله ها استفاده می شود. ابعاد این نوع درب ها بزرگ است و دارای تردد بالا و نامحدود می باشد. درب های سکشنال صنعتی با توجه به شرایط و فضای موجود، به سه روش نصب می شوند: نود درجه، زاویه دار و گیوتینی یا عمود بازشو.

موتور درب های زیر سقفی صنعتی معمولا به صورت ساید گیربکسی نصب می گردد که مخصوص درب سکشنال است و با موتورهای ساید کرکره ای تفاوت دارد. پنل های درب سکشنال صنعتی تنوع رنگی بالایی دارند و می توان درون آن ها پنجره و درب نفررو نصب کرد.

درب سکشنال صنعتی

درب سکشنال پارکینگ

درب زیر سقفی در پارکینگ های مسکونی به دو صورت نود درجه و زاویه دار اجرا می شود. مدل زاویه دار مناسب برای پارکینگ هایی است که شیب دارند و یا به اصطلاح دارای رمپ می باشند.

بخوانید!  سقف کوبیاکس [به همراه روش اجرا و مزایا]

موتور درب سکشنال پارکینگ به صورت کشنده می باشد و پانل های درب تنوع بالایی دارند. این پنل ها در مدل های سه شیار، قاب دار کلاسیک، تک شیار و ماکروویو موجود می باشند.

پنل ها ساخت کشور ایتالیا هستند و با برند ALUTECH به فروش می رسند. درب های زیر سقفی پارکینگ قابلیت ایجاد پنجره و درب نفررو در پنل ها را نیز دارند.

درب سکشنال آتش نشانی

این نوع درب ها همانند درب صنعتی می باشند و تنها تفاوت آن ها در سرعت باز شدن درب می باشد. سرعت باز شدن درب های سکشنالی که در آتش نشانی ها تعبیه می شود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید از موتور گیربکسی ساید سرعتی در ساخت آن ها استفاده شود. بهتر است برای درب سکشنال آتش نشانی ها از موتورهای آلمانی اصل استفاده گردد.

درب سکشنال آتش نشانی

مقایسه درب سکشنال و درب کرکره ای

اگر بخواهید برای پارکینگ یا گاراژ درب انتخاب کنید یا درب را تعویض کنید، معمولاً با دو گزینه برای انتخاب کردن درب مواجه هستید: درب سکشنال و درب کرکره ای.

کدام یک را بر می گزینید؟ در این قسمت مقایسه ای بین این دو درب انجام می دهیم تا شما را راهنمایی کند. اگرچه بعضی اوقات درب سکشنال و درب کرکره ای را شبیه به یکدیگر در نظر می گیرند، اما تفاوت های چشمگیری بین درب های کرکره ای و درب های سکشنال وجود دارد.

برخی از این تفاوت ها ناشی از متریال، دوام، نصب و قیمت آن ها است. قبل از اینکه درباره ی بهتر بودن درب کرکره ای یا زیر سقفی تصمیم بگیریم لازم است به بررسی این اختلافات بپردازیم.

درب های کرکره ای درب هایی هستند که در آن ها درب به صورت رول جمع می شود، دور خود می پیچد و در بالا جمع می شود. از این نوع درب برای ورودی ها و خروجی های ساختمان های صنعتی، تجاری و سایر ساختمان ها استفاده می شود.

این درب ها اسم های دیگری نیز دارد، اما بیشتر با نام درب کرکره ای شناخته می شود. درب های اکثر ساختمان های تجاری و اداری درب کرکره ای است، چرا که عمر این درب ها بسیار زیاد است و در طول عمرشان نیاز به تعمیرات و شرایط نگهداری خاص و گرانی ندارند.

این درحالی است که عمر درب های زیر سقفی کمتر است و شرایط تعمیر و نگهداریشان خاص و گران می باشد. درب های سکشنال در بالا به سقف ساختمان متصل می شوند؛ در حالی که دیوارهای عمودی، سازه پشتیبان برای درب های کرکره ای هستند و این درب ها نیازی به اتصال به سقف ندارند.

درب سکشنال

مزایای درب کرکره ای

  • درب های کرکره ای ارزان تر از درب های زیر سقفی هم اندازه هستند.
  • زیبایی درب های کرکره ای متناسب با شهرها و فضای صنعتی است.
  • نصب درب های کرکره ای در مقایسه با نصب درب های سکشنال راحت تر است.
  • درب های کرکره ای از یک مکانیزم ساده استفاده می کنند و چون به صورت یک استوانه ی افقی درب را جمع می کنند به فضای کمی نیاز دارند.
  • درب های کرکره ای چند ماه یکبار نیاز به تعمیر و بررسی دارند.

معایب درب کرکره ای

  • اگر قسمتی از درب کرکره ای خراب باشد، باید تمام درب را تعویض کرد؛ زیرا درب از یک قطعه بزرگ و یکپارچه فولاد پلیسه دار تولید می شود.
  • از لحاظ زیبایی شناسی ممکن است درب کرکره ای بهترین انتخاب برای یک خانه در حومه شهر نباشد.
  • درب های کرکره ای در مقایسه با درب های زیر سقفی راحت تر می شکنند و برای همین برای خرابکاران و مجرمان سهل الوصول تر می باشند.
بخوانید!  ایمن سازی وسایل و اثاثیه منزل در برابر وقوع زلزله

مزایای درب سکشنال

  • درب های سکشنال در مقایسه با درب های کرکره ای ایمن تر هستند.
  • درب های زیر سقفی از چند پنل تولید می شوند و در صورت بروز خرابی، هر پنلی به صورت جداگانه قابل تعویض می باشند.
  • درب های زیر سقفی بسیار مناسب تر از درب های کرکره ای هستند، چرا که در انواع ابعاد شامل ارتفاع پانل و عرض های مختلف موجود می باشند.
  • به دلیل این که درب زیر سقفی با محیط ساختمان هماهنگ است از لحاظ زیبایی شناسی برای استفاده در مناطق اطراف شهرها زیباتر است.

معایب درب سکشنال

  • درب های سکشنال از درب های کرکره ای هم اندازه گران تر هستند.
  • درب های زیر سقفی نیاز به نگهداری بیشتری نسبت به درب های کرکره ای دارند، زیرا از اجزای مکانیکی بیشتر و پیچیده تری تشکیل می شوند.
  • ممکن است درب های زیر سقفی بهترین انتخاب برای افرادی که در شهر یا مناطق صنعتی زندگی می کنند، نباشند.
  • درب های سکشنال در هنگام باز بودن در زیر سقف صاف می خوابند، بنابراین اگر به یک فضای بزرگ نیاز دارید، درب سکشنال مناسب نخواهد بود.
درب سکشنال کارخانه

قیمت درب سکشنال

قیمت درب سکشنال متفاوت است. موتور هایی که برای بالا بردن این نوع درب استفاده می شوند برندهای مختلفی دارد. بنابراین یکی از عوامل تعیین کننده قیمت درب زیر سقفی، موتور آن است. همچنین وزن و ابعاد درب نیز در قیمت نهایی این محصول تاثیرگذار می باشند.

کلام پایانی

ما در این نوشته به بررسی نوعی درب اتوماتیک موسوم به درب سکشنال پرداختیم که علاوه بر زیبایی، سبب ایمنی بیشتر در پارکینگ ها، سوله ها، کارخانه ها و آتش نشانی ها می شود.

این درب ها فضایی را اشغال نمی کنند و در واقع در زیر سقف قرار می گیرند. درب های سکشنال برای پارکینگ های کوچک یا پارکینگ هایی که به فضای زیادی احتیاج دارند، بسیار مناسب می باشند.

امیدواریم این نوشته توانسته باشد اطلاعات مورد نیاز شما عزیزان را در مورد درب سکشنال، کاربرد و ویژگی های آن به خوبی فراهم کرده باشد. نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در مورد این مطلب با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

درب سکشنال بیشتر در چه قسمت هایی به کار برده می شود؟

این نوع درب، نوعی درب اتوماتیک زیر سقفی ست که به دلیل مکانیزم ویژه ای که دارد متناسب با فضاهایی مانند پارکینگ می باشد که از نظر فضا و ارتفاع سقف محدود هستند.

چگونه درب سکشنال را تعمیر می کنند؟

درب های زیر سقفی از چند پنل ساخته شده اند و در صورت بروز خرابی، هر پانلی به صورت جداگانه قابل تعویض است.

مقاومت درب سکشنال در برابر شرایط مختلف آب و هوایی چگونه است؟

پنل های فولادی به کار رفته در ساختار درب های زیر سقفی با رنگ های الکترو استاتیک پوشش داده شده اند که این امر باعث مقاوم سازی این درب ها در برابر شرایط مختلف آب و هوایی می شود.