آموزش رویت

ساختمانچی

وقتی ساختمانی دچار آتش‌سوزی می‌شود، با بیشتر شدن مقدار آتس‌سوزی، اسکلت‌ ساختمان مقاومت خود را از دست داده و فرو می‌ریزد. برای اینکه اسکلت فلزی یک ساختمان در برابر آتش‌سوزی مقاومت بیشتری داشته باشد، استفاده از عایق‌ها یا پوشش ضد حریق را توصیه می‌کنیم. با استفاده از این عایق‌ها و پوشش‌ها که انواع مختلفی هم دارند، وقت کافی برای مهار کردن آتش و نجات ساکنان منطقه آتش‌زده توسط آتش‌نشان‌ها وجود خواهد داشت. استفاده از عایق ضد حریق، همچنین خرابی ناشی از آتش‌سوزی‌ها را نیز کمتر می‌کند. تهیه و خرید عایق‌های مناسب برای سطح سازه ساختمان‌ها از الزامات ساختمان‌سازی در عصر جدید است. باشد تا روزی برسد که جان هیچ انسانی در اثر آتش‌سوزی ساختمان گرفته نشود. با ما همراه باشید تا درباره انواع عایق ضد حریق، اطلاعات جامع‌تری را در اختیار شما قرار دهیم.

شرکت پوشش ضد حریق

بعد از اتفاق ناخوشایند فروریزی ساختمان پلاسکو تهران در اثر آتش‌سوزی، شرکت‌های زیادی به فکر ارائه عایق های ضد حریق ساختمان‌ها افتادند. البته قبلاً از این عایق‌ها بیشتر برای ساختمان پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها استفاده می‌شد. اما امروزه می‌توان برای ساختمان‌های تجاری و مسکونی نیز از آن‌ها استفاده کرد. در واقع حفظ جان انسان‌ها از هر چیزی دیگری در جهان بیشتر اهمیت دارد؛ به همین خاطر استفاده از انواع عایق‌ها و پوشش های ضد حریق در ساختمان‌هایی که انسان‌ها در آن زندگی یا رفت‌وآمد می‌کنند، از درجه اهمیت بالاتری نیز برخودار است. در واقع یک شرکت پوشش ضد حریق ابتدا در راستای حفظ جان انسان‌ها عمل می‌کند؛ خرابی کمتر ساختمان‌ها و جلوگیری از سوختن سایر منابع، از دیگر خصوصیات استفاده از پوشش‌های ضد حریق است که شرکت‌های مربوطه ارائه می‌کنند. شرکت ایران پروف معتبرترین ارائه دهنده این پوشش‌ها در کشورمان است که با بهره‌گیری از دانش و تخصص مهندسین آتش زبده، آماده خدمت‌رسانی در زمینه مشاوره و اجرای پوشش‌های ضد حریق متناسب با هر سازه به هموطنان گرامی است.

پوشش ضد حریق پایه معدنی

پوشش ضد حریق پایه معدنی

پوشش های ضدحریق انواع مختلفی دارند که هریک بر روی نوعی از سازه قابل اجراست. پوشش‌ ضد حریق پایه معدنی نوعی از این پوشش های ضد حریق است که بر پایه مواد معدنی مانند گچ، پشم سنگ، ورمیکولت و … تولید می‌شوند. همچنین این پوشش‌ها بر اساس مواد معدنی نسوز و بسیار سبک طراحی و ساخته می‌شوند. در واقع ضد حریق‌های پایه معدنی، در برابر حرارت و شوک‌های ابتدایی که منجر به انفجار می‌شود نیز بسیار مقاوم هستند. بعضی از آن‌ها بر روی سطح داخلی و بعضی دیگر بر روی سطح خارجی ساختمان‌ها اجرا می‌شوند. برای دانستن اینکه کدام یک از این پوشش‌ها برای ساختمان شما مناسب‌تر است، بهتر است با یک متخصص پوشش ضد حریق مشورت کنید.

بخوانید!  عوارض نوسازی شهرداری چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

سه گروه اصلی عایق های ضد حریق در ساختمان سازی

عایق‌هایی که در ساختمان‌های مختلف برای مقاومت در برابر حرارت‌های ناشی از حوادث آتش‌سوزی استفاده می‌شوند دارای انواع مختلفی هستند که اخیراً مورد بررسی قرار دادیم. در برابر طیف گسترده پوشش های ضد حریق، سه عایق کلی وجود دارد که به شرح زیر هستند:

  • پوشش عایق حریق
  • ورق مقاوم حریق
  • سیمان ضد حریق

پوشش عایق حریق تا 120 دقیقه از اسکلت‌های فلزی ساختمان در برابر آتش محافظت می‌کند. اجرای این پوشش با انواع رول، قلمو و اسپری امکان‌پذیر است. این پوشش را می‌توان بر روی سطح داخلی و خارجی ساختمان‌های جدید یا قدیمی انجام داد. از دیگر مزیت این پوشش، عدم نیاز به حلال در استفاده از آن است. پوشش عایق حریق از خود گازهای سمی و خطرناک متصاعد نمی‌کند و در برابر رشد باکتری و قارچ‌ها نیز مقاوم است. این پوشش با سرعت بالا و به آسانی اجرا می‌شود. اگر در ساختمانی از پوشش عایق ضد حرارات یا حریق استفاده شود، در صورت وقوع حادثه آتس‌سوزی در آن ساختمان، تخریب بنا تا حدود پنج ساعت به تاخیر می‌افتد؛ این بازه زمانی، مدت‌زمانی معقول برای مهار آتش توسط آتش‌نشان‌ها است.

ورق مقاوم حریق یک عایق دیگر است که استفاده از آن نسبت به پوشش عایق حریق از نظر اقتصادی به‌صرفه‌تر است. این ورق‌ها می‌توانند تا 240 دقیقه از اسکلت‌های فلزی محافظت کنند. این ورق‌ها همچنین ضد صدا، ضد آب و پایدار هستند. در صورت سنگین بودن، ورق‌ها می‌توانند بدون پیش‌نیاز رنگ یا پلاستر استفاده شوند. اگر شما نیز دنبال یک عایق مناسب با قیمت مناسب هستید تا از ساختمان‌تان در برابر آتش و حرارت محافظت کند، ورق‌های مقاوم حریق گزینه مناسبی برای شما هستند.

بخوانید!  مجتمع صنعتی کیان پانل | تولیدکننده انواع ساندویچ پانل در ایران

سیمان ضد حریق یک عایق موثر و سریع برای ساختمان‌های تجاری، صنایع نفت،گاز و تونل‌ها است. این عایق سیمانی می‌تواند تا حدود 240 دقیقه از اسکلت‌های فلزی ساختمان‌ها در برابر حوادث آتش‌سوزی محافظت کند. همچنین این عایق در برابر ضربه و سایش هم مقاوم است. در واقع سیمان ضد حریق را می‌توان بر روی بتن، فلز، کف و سقف ساختمان‌ها به‌کار برد. این عایق برای ساختمان‌های با هزینه کم مناسب نیست.

ایمنی ساختمان در برابر حریق

ملات تشکیل دهنده پوشش ضد حریق

انواع مدل پوشش های ضد حریق از مواد متفاوتی ساخته شده‌اند که هریک فرمولاسیون و افزودنی‌های خاصی دارند تا ایمنی ساختمان در برابر حریق را افزایش دهند. مثلاً مواد تشکیل دهنده پوشش‌های ضدحریق آلی متورم شونده، بر پایه رزین‌های آلی ساخته می‌شوند که در حدود دمای 200 درجه سانتی‌گراد فعالی می‌شوند؛ این مواد به تدریج لایه کربنی متورم و متخلخلی را به‌وجود می‌آورند که ضخامتی در حد پنج تا 200 برابر لایه اولیه را ایجاد می‌کنند. این لایه ضخیم شده از گسترش شعله روی سطح فولاد جلوگیری می‌کند. کربنات سدیم، رنگدانه‌های سیلیکات، اسید فسفریک، ذرات سرامیکی و …. دیگر مواد افزودنی در این پوشش‌ها هستند.
مواد تشکیل دهنده ملات ضد حریق پایه معدنی نیز شامل ماده اصلی «ورمیکولیت» هستند. علاوه بر این ماده اصلی، در پوشش‌های ورمیکولیتی، از افزودنی‌های دیگری نیز استفاده می‌شود که شامل الیاف تسلیح کننده ملات ضد حریق، مواد افرودنی بهبود دهنده خواص مقاومت در برابر حریق، رنگدانه‌های و پرکننده‌های معدنی و رزین‌های لاتکس امولسیونی هستند. این پوشش‌ها نیز در حرارت 700 تا 1000 درجه سانتی‌گراد به‌صورت ورقه‌های نازکی درمی‌آیند که تا 30 برابر حجم اولیه خود انبساط پیدا می‌کنند.