رنگ آمیزی یا تجدید رنگ کردن درب استیل نه تنها ظاهر بهتری به آن ها می بخشد، بلکه از ایجاد آسیب دیدگی و خوردگی آن ها در بلند مدت جلوگیری به عمل می آورد. آشنایی با روش انجام این کار نکته مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید.
با دریافت اطلاعات در زمینه رنگ آمیزی درب های استیل می توانید خودتان نسبت به انجام این کار اقدام کرده و نمایی تازه به درب استیل ببخشید.
آن چه که در ادامه این مطلب از ساختمانچی به بیان آن می پردازیم، آموزش روش رنگ کردن درب های استیل می باشد، پس با ما همراه باشید.
مرحله اول
در مرحله اول لولا درب را جدا کنید. برای انجام این کار پیچ گوشتی را به داخل پین لولا وارد کرده و با چکش به آرامی به آن ضربه زده و میخ لولا را در بیاورید. درآوردن درب باعث می شود انجام فرآیند رنگ آمیزی برای شما آسان تر شود.
در صورتی که در مناطق سرد زندگی می کنید، خشک شدن رنگ زمان بیش تری می برد. به همین خاطر می توانید درب را در حالتی که در چارچوب قرار دارد، رنگ آمیزی کنید.

مرحله دوم
در مرحله بعد درب را از داخل لولا در آورده و آن را بر روی سطح مسطح یا بر روی دو خرک قرار دهید.

مرحله سوم
با استفاده از پاک کننده های روغنی سطح درب استیل را پاک کنید. این کار باعث می شود درب تمیز و یکدست شود. توجه داشته باشید که هرگونه آلودگی به خوبی از سطح درب پاک شود.
استفاده از هرگونه پاک کننده های چند منظوره نیز امکان پذیر باشد. توجه داشته باشید که در صورت استفاده از هرگونه پاک کننده، از راهنمای آن استفاده نمایید.
بعد از انجام این کار به وسیله پارچه تمیز، سطح آن را پاک کرده و یا به مدت یک ساعت آن را در مقابل نورخورشید قرار دهید.

مرحله چهارم
بعد از انجام این کار، تمام المان های به کار رفته در درب، مانند دستگیره درب را جدا کنید. برای انجام این کار از یک پیچ گوشتی مناسب استفاده نمایید.
با انجام این کار از رنگی شدن آن جلوگیری به عمل خواهد آمد. اگر قسمتی وجود دارد که نمی توان آن را از درب جدا کرد، می توانید با استفاده از نوار چسب روی آن را بپوشانید.

مرحله پنجم
اگر بر روی درب استیلی که قصد رنگ کردن آن را دارید شیشه ای وجود دارد، می توانید با استفاده از روزنامه و چسب روی آن را بپوشانید. توجه داشته باشید که تمام گوشه ها به وسیله روزنامه پوشیده شود.

مرحله ششم
سپس نسبت به تعمیر هرگونه خراش یا تو رفتگی در سطح درب اقدام نمایید. برای انجام این کار می توانید از ورقه سمباده با درجه سختی 80 کمک بگیرید و یا از فیلرهای مخصوص استفاده نمایید.
در صورت استفاده از فیلرهای مخصوص بعد از گذشت 40 دقیقه با استفاده از ورقه سمباده 150 روی آن را سمباده بزنید، در این صورت سطحی مسطح در اختیار خواهید داشت.

مرحله هفتم
بعد از انجام این کار با استفاده از ورقه سمباده با درجه سختی 400 تمام سطح درب را سمباده بزنید. این کار برای استفاده از پرایمر و رنگ آمیزی لازم می باشد و اجازه بهتر جذب آن ها را می دهد.
توجه داشته باشید که از فشار زیاد دست و یا استفاده زیاد از کاغذ سمباده خودداری نمایید، چرا که ممکن است به درب آسیب وارد شود.

مرحله هشتم
از آن جایی که استفاده از سمباده باعث ایجاد آلودگی هایی می شود، با استفاده از یک پارچه تمیز گرد و غبار را از روی درب پاک کنید. در صورتی که گرد و غبار زیادی بر روی درب قرارگرفته است، می توانید از جارو برقی نیز برای انجام این کار استفاده نمایید.

مرحله نهم
بعد از پاکسازی کامل سطح درب، از یک پرایمر مخصوص وسایل استیل استفاده نمایید. استفاده از پرایمر باعث می شود رنگ ظاهر بهتری داشته باشد و عمر آن افزایش یابد. برای انجام این کار از غلطک کوچک رنگ استفاده نمایید و دو بار نسبت به انجام این کار اقدام نمایید.
قبل از شروع مرحله دوم اجازه دهید پرایمر کامل خشک شود و سپس از آن استفاده نمایید. توجه داشته باشید پرایمری که به این منظور مورد استفاده قرار می دهید، با رنگ مورد نظر هماهنگی داشته باشد. بنابراین در هنگام خرید بهتر است از فروشنده سوال نمایید.
مدت زمان لازم برای خشک شدن پرایمرها متفاوت بوده و بین یک تا سه ساعت زمان برای خشک شدن کامل آن ها نیاز می باشد. اگر از رنگ مخصوص استیل استفاده کرده اید، نیازی به استفاده از پرایمر نمی باشد.

مرحله دهم
بعد از استفاده از پرایمر و خشک شدن آن، زمان رنگ آمیزی فرا می رسد. برای انجام این کار از رنگ مشابه رنگ روغن استفاده نمایید. برای انجام این کار از یک قلمو استفاده کرده و زاویه ها و پنل درب را با دقت رنگ آمیزی کنید.
سپس با استفاده از یک غلطک، قسمت های باقی مانده را رنگ آمیزی کنید. بهتر است از دو لایه رنگ بر روی درب استفاده نمایید. ابتدا اجازه دهید لایه اول خشک شود و سپس به رنگ آمیزی دوباره آن اقدام نمایید.

مرحله یازدهم
بهتر است ابتدا یک طرف درب را رنگ کرده و بعد از اتمام آن، طرف دیگر را رنگ آمیزی کنید.

مرحله دوازدهم
بعد از اتمام کار اجازه دهید رنگ به صورت کامل خشک شود. به طور معمول 12 ساعت زمان برای انجام این کار، کافی می باشد. بهتر است اجازه دهید رنگ خودش خشک شود و از وسیله ای برای انجام این کار استفاده نکنید.

مرحله سیزدهم
بعد از خشک شدن کامل درب، نوبت به نصب آن می رسد. درب را داخل فریم قرار دهید و لولا آن را نصب نمایید. در این مرحله کار شما به پایان می رسد.

کلام پایانی
امیدواریم مطالعه این نوشته توانسته باشد اطلاعات ارزنده ای در اختیار شما قرار دهد. در صورت تمایل نظرات خود را در این باره با ما در میان بگذارید.
سلام سینک ظرفشویی رو هم میشه با این روش رنگ کرد؟
سلام
دوست عزیز میشه رنگ کرد ولی با توجه به نوع کاربرد سینک و اینکه مدام ضربه میخوره، رنگ شروع به ریزش و خرد شدن میکنه!
سلام لطفا جواب را به ایمیل من بفرستید پاک کننده های روغنی چیه مثل چی لطفابفرمایید ممنون
سلام وقت بخیر نوع پرایمر برای رنگ کاری استیل و محل تهیه آن را میشود معرفی و راهنمایی بفرمایید،سپاس از شما