دیوارپوش یکی از المان های بسیار ضروری در دکوراسیون داخلی است که با توجه به ضد آب بودن یا نبودن، در مکان های مختلف از جمله اتاق نشیمن، اتاق خواب، سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه، راهرو و … نصب می شود. این المان علاوه بر این که از سطح دیوار در برابر عواملی مانند خراشیدگی، پوسته پوسته شدن، جذب رطوبت، آلودگی و … محافظت می کند نقش بسیار مهمی در زیبایی دکوراسیون نیز به عهده دارد.
دیوارپوش ها از متریال های مختلف ساخته می شوند و هر کدام به دلیل قابلیت های خاص خود مناسب مکان های مختلف هستند. از جمله انواع دیوارپوش می توان به دیوارپوش چرمی، چوبی، سه بعدی، پی وی سی، آلومینیومی، آجری، بتنی، کاغذ دیواری و … اشاره نمود. برخی از دیوارپوش ها جنبه دکوراتیو دارند و برخی دیگر کاربردی هستند.
دیوارپوش ضد آب یکی از انواع دیوارپوش می باشد که در برابر نم و رطوبت مقاومت بالایی دارد و دچار ترک خوردگی و پوسیدگی نمی شود و برای مکان های مرطوب مناسب است. این دیوارپوش ها مناسب حمام می باشند. حمام و سرویس بهداشتی از جمله قسمت هایی از ساختمان محسوب می شوند که با عنصر آب ارتباط مستقیمی دارند.
انتخاب دیوارپوش مناسب برای این بخش از خانه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت به دیوارها و اثرات ناشی از نم و رطوبت، دیوارپوش را باید به گونه ای انتخاب نمود که مانع از نفوذ آب به لایه زیرین شود.
این دیوارپوش ها از متریال های مختلفی ساخته می شوند و به راحتی در حمام و دستشویی قابل نصب هستند. ورق های پلاستیکی، کاشی، سنگ، پانل های ساخته شده از جنس لمینت، PVC، اکریلیک و شیشه جزء دیوارپوش های ضد آب محسوب می شوند. این موارد در ادامه ذکر شده اند و به توضیحی مختصر در ارتباط با هر کدام پرداخته شده است. با ما همراه باشید.
انواع دیوارپوش های ضد آب
دیوارپوش ورق های پلاستیکی
شما می توانید برای پوشش دیوار حمام از ورق های پلاستیکی استفاده کنید. این نوع دیوارپوش ضد آب بوده و در تنوعی از رنگ و مدل به بازار عرضه می شود. استفاده از ورق های پلاستیکی ساده ترین و ارزان ترین روش برای پوشش دیوار حمام است و اکثر مردم برای جلوگیری از مرطوب شدن دیوار حمام از آن ها استفاده می کنند.

کاشی
کاشی نوعی دیوارپوش در طرح و رنگ متنوع است که برای پوشش دیوار حمام و سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. اکثر مردم کاشی را نسبت به ورق های پلاستیکی ترجیح می دهند، زیرا ظریف تر و گران تر به نظر می رسند. اگر کل دیوار حمام را با کاشی پوشش دهید حمام شما ضد آب خواهد شد و آب به لایه زیرین کاشی نفوذ نخواهد کرد.

کاشی ها علاوه بر پوشش دیوار به عنوان کفپوش نیز استفاده می شوند. کاشی ها نه تنها در جنس های مختلف به بازار عرضه می شوند بلکه از نظر نوع طرح، سایز، شکل و رنگ نیز با هم متفاوت هستند. استفاده از کاشی مناسب به جای ساده و خلوت نشان دادن فضای حمام، آن را به مرکز توجه تبدیل نموده و مکانی زیبا و شیک ایجاد می نماید.
دیوارپوش اکریلیک
اکریلیک رایج ترین متریال ضد آب برای دیوار حمام است. شما می توانید پانل های اکریلیک را از بازار خریداری نموده و دیوار اطراف دوش و وان حمام خود را با آن ها پوشش دهید. این پانل ها در قیمت ها، اشکال و مدل های متفاوتی در بازار به فروش می رسند.
از ویژگی پانل های اکریلیک می توان به نصب آسان آن ها اشاره نمود. اکریلیک علاوه بر این که در ساخت پانل های دیواری مورد استفاده قرار می گیرد در ساخت وان حمام و ورق های پلاستیکی نیز کاربرد دارد.
دیوارپوش سنگی
سنگ از جمله متریالی است که طول عمر بالایی دارد، به همین دلیل بعضی افراد ترجیح می دهند دیوارپوش و کفپوش حمام و دستشویی خانه خود را از جنس سنگ انتخاب کنند. دیوارپوش سنگی ظاهری طبیعی و زیبا به حمام شما می بخشد، کاملاً ضد آب بوده و خیلی خنک به نظر می رسد.
سنگ های طبیعی گران هستند و نصب آن ها با توجه به نوع سنگ کمی مشکل است، بنابراین به راحتی می توان کاشی های سنگی آماده را از بازار خریداری نموده و در حمام نصب کنید. بیشتر افراد سنگ گرانیت و مرمر را برای دیوارپوش حمام انتخاب می کنند، زیرا ارزش و زیبایی آن ها نسبت به سایر دیوارپوش ها بالاتر است.

دیوارپوش فلزی براق
تایل های فلزی ظاهری مدرن و زیبا به حمام و سرویس بهداشتی شما می بخشند و فضای آن را بسیار لوکس جلوه می دهند. فلزات مورد استفاده در این مکان را می توان در اندازه های مختلف و با استفاده از پایه جنس رزین و پوشش متالیک استفاده نمود. این دیوارپوش ها به دلیل خاصیت فلزی که دارند ممکن است پس از مدتی در اثر رطوبت اکسید شوند و زنگ بزنند.
دیوارپوش شیشه ای
روشی دیگر برای ضد آب نمودن دیوارهای حمام استفاده از دیوارپوش شیشه ای است. شیشه متریالی ضد آب بوده و نمایی بسیار خنک و زیبا در فضای حمام ایجاد می کند. اکثر مردم از شیشه به عنوان محفظه ای برای دوش یا وان حمام استفاده می کنند، اما شما می توانید از آن به عنوان دیوارپوش برای کل دیوارهای حمام نیز استفاده نمائید.

دیوارپوش لمینت
لمینت نوع دیگری از دیوارپوش حمام محسوب می شود که به صورت کاشی یا ورق مورد استفاده قرار می گیرد. لمینت متریالی ضد آب است که در طرح و رنگ متنوع تولید می شود. از مزیت های این دیوارپوش این است که می توان کفپوش و دیوارپوش حمام را با دیگر قسمت های ساختمان هماهنگ نمود.
دیوارپوش PVC
دیوارپوش پی وی سی صد در صد ضد آب است و برای حمام و سرویس بهداشتی گزینه ای ایده آل محسوب می شود. این مدل به راحتی با یک دستمال مرطوب تمیز می شود و در کوتاه ترین زمان ممکن می توان آن را نصب نمود.

قیمت دیوارپوش ضد آب
برای انتخاب نوع دیوارپوش باید دقت کرد که این متریال قرار است برای چه قسمتی به کار برده شود. طبیعتا برای قسمت هایی مانند سرویس بهداشتی و حمام که مرطوب هستند باید از دیوارپوش های ضد آب استفاده کرد. در نهایت با توجه به کاربرد، نوع دیوارپوش را مشخص کرده و سپس خرید نمایید. قیمت دیوارپوش با توجه به کیفیت و جنس آن متفاوت می باشد.
نوع دیوارپوش | قیمت | تاریخ به روز رسانی |
دیوارپوش PVC پرشین پلاست | 450,000 ریال به ازای هر متر مربع | 1398/11/8 |
دیوارپوش فومی | 450,000 ریال به ازای هر متر مربع | 1398/11/8 |
دیوارپوش PVC | 400,000 ریال به ازای هر متر مربع | 1398/11/8 |
دیوارپوش عرض ۲۵ روکشدار PVC | 470,000 ریال به ازای هر متر مربع | 1398/11/8 |
کلام پایانی
امیدواریم با مطالعه این نوشته از ساختمانچی با انواع دیوارپوش های ضد آب و مناسب برای حمام و سرویس بهداشتی آشنا شده باشید. در صورت تمایل نظرات خود را در مورد این مطلب با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
دیوارپوش هایی که در برابر نم و رطوبت مقاومت بالایی دارند و دچار ترک خوردگی و پوسیدگی نمی شوند، برای مکان های مرطوب مناسب هستند.
ورق های پلاستیکی، کاشی، سنگ، پانل های ساخته شده از جنس لمینت، PVC، اکریلیک و شیشه جزء دیوارپوش های ضد آب محسوب می شوند.
از گذشته تاکنون کاشی ها رایج ترین دیوارپوش ها در حمام محسوب می شوند و از قیمت مناسبی نیز برخوردار می باشند.