آموزش رویت

ساختمانچی

یکی از ابزارهایی که از آن به منظور کنترل هم راستا و هم تراز بودن استفاده می شود، تراز لیزری است. آن چه که باعث محبوبیت استفاده از این دستگاهمی شود، دقت بالای آن نسبت به سایر نمونه های سنتی می باشد.

در ادامه این مطلب از ساختمانچی به معرفی ویژگی های این ابزار و نکات مهمی که در هنگام خرید باید مورد توجه قرار دهید، خواهیم پرداخت. در ادامه با ما همراه باشید.

کاربرد تراز لیزری

  • نصب انواع پوسترها و کاغذ دیواری
  • بکارگیری در کارهای تاسیساتی
  • نصب انواع قفسه ها و کابینت
  • به منظور تراز کردن محل دقیق کلیدها و پریزها در برق کشی ساختمان
  • نصب انواع سازه ها مانند سقف کناف و سقف کاذب
  • نصب سنگ نما، سرامیک، کاشی و پارکت
  • تراز کردن ستون ها، قاب در و پنجره
تراز لیزری

انواع تراز لیزری

تراز لیرزی انواع مختلفی دارد که از جمله می توان به انواع خودتراز و تراز لیزری با تنظیم دستی اشاره نمود.

تراز لیزری خود تراز

همان گونه که از نام این دستگاه پیداست، تراز در محل ثابتی قرارداده می شود و به صورت خودکار تراز می گردد و نور لیزر را بر روی سطح کار می اندازد. این مدل دارای محدودیت زاویه خود ترازی بوده و از این رو باید بر روی سطحی که تا اندازه ای تراز می باشد، قرار گیرد.

تراز لیزری دستی

عملکرد این دستگاه به گونه ای است که کاربر با استفاده از ترازهای حبابی که بر روی دستگاه قرار دارد نسبت به ترازکردن اقدام می کند. از معایب استفاده از این دستگاه می توان به وقت گیر بودن استفاده از آن ها و حساسیت بالا اشاره کرد.

حساسیت این دستگاه به گونه ای است که ممکن است با کوچک ترین ضربه از حالت تراز خارج شود. این مدل دارای ضریب خطای بالایی می باشد و از این رو برای پروژه هایی با حساسیت بالا مناسب نیست.

انواع تراز لیزری بر اساس نوع خطی و نقطه ای

تراز لیزری بر اساس نوع خطی یا نقطه ای نیز تقسیم بندی می شود. رایج ترین انواع تراز لیزری خطی انواع دو خط، سه خط، ترکیب دو خط با دو نقطه و سه خط و دو نقطه می باشد. هریک از این مدل ها ویژگی های خاص خود را دارند که در ادامه به بیان آن ها خواهیم پرداخت.

بخوانید!  آشنایی با انواع سنباده و کاربردهای آن[کاغذی،دیسکی و مداری]

تراز خطی

استفاده از تراز خطی در پروژه هایی که نیاز به هم ترازی دو سطح افقی و عمودی می باشد، صورت می گیرد. در این مدل، ابزار بر روی یک سطح ثابت قرارداده می شود.

این مدل نسبت به انواع نقطه ای از طول عمر بیشتری برخوردار است و قیمت بالاتری هم دارد. تراز لیزری دو خط و سه خط از انواع این مدل محسوب می شوند.

تراز لیزری خطی

تراز لیزری دو خط

در این مدل زاویه قرار گیری خط ها به گونه ای است که دقیقا در مقابل تراز، یک نقطه گونیا قرار می دهد. هر یک از این خط ها به تنهایی توانایی خاموش و روشن شدن دارند و می توان از هرکدام به تنهایی استفاده کرد. این نوع تراز برای استفاده در کارهایی مانند سنگ کاری بسیار مناسب می باشد.

تراز لیزری سه خط

این مدل نمونه ای از کامل ترین ترازهای لیزری است که دارای دو خط عمودی در دو زاویه و یک خط لیزری افقی است. استفاده از این دستگاه در مواردی که نیاز به تراز کردن دو یا چند سطح در زاویه های مختلف نسبت به یکدیگر است، مناسب می باشد.

ترکیب دو خط با دو نقطه و سه خط و دو

در برخی از ترازهای لیزری علاوه بر خط، نقاط لیزر نیز وجود دارد که این نقاط می تواند به عنوان شاقول نیز مورد استفاده قرار گیرند. خطوط عمودی نیز کار شاقول را انجام می دهند و برای تراز کردن مورد استفاده قرار می گیرند.

تراز نقطه ای

ترازهای نقطه ای نمونه ای از ترازهایی هستند که چندین نقطه مقابل هم و با زاویه عمود بر هم می باشند و برای فعالیت هایی مانند نصب کلید و پریز مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی می توان گفت این نوع ترازها برای فعالیت های ساده مورد استفاده قرار می گیرند.

تراز روتاری یا چرخشی

تراز روتاری نمونه ای از ترازهایی هستند که دیود لیزر آن ها مانند چراغ های گردان به وسیله موتور الکتریکی دائما در حال چرخیدن است و نور آن به صورت 360 درجه دیده می شود. از این مدل در موارد تخصصی استفاده می شود و کاربرد چندانی ندارد.

انواع برندهای تراز لیزری

ترازهای لیزری برندهای بسیار متنوعی دارند اما برندهای بوش، رونیکس، دیوالت، هیوندای، نووا، توسن، اچ تی سی، کنزاکس، بی ام آی و کاپرو، از جمله برندهای معروف و معتبر ترازهای لیزری محسوب می شوند.

استفاده از تراز لیزری

نکات مهم در هنگام خرید تراز لیزری

  1. قیمت تراز از جمله مهم ترین نکات در خرید این ابزار محسوب می شود. ابتدا بودجه خود را در این زمینه مشخص نمایید تا کار شما هنگام انتخاب و خرید تراز آسان گردد.
  2. تراز لیزری همانطور که گفتیم انواع مختلفی از جمله خطی، نقطه ای، چرخشی و ترکیبی دارد که شما باید براساس نوع نیاز خود مدل موردنظر را انتخاب نمایید.
  3. از مهم ترین نکات در خرید تراز لیزری این است که دستگاه خود تراز باشد؛ یعنی به صورت خودکار خط خود را تراز نماید.
  4. دقت کنید تراز لیزری که خریداری می نمایید دارای کلید قفل کن باشد.
  5. دقت کنید تراز موردنظر شما کیف حمل داشته باشد. این موضوع شاید در ابتدا مهم به نظر نرسد، اما موقع جا به جایی این وسیله حتما به کیف احتیاج پیدا می کنید.
  6. داشتن پایه به منظور قرارگیری بر روی زمین و عینک محافظ از جمله وسایل جانبی هستند که باید همراه تراز خریداری شوند. اگر تراز شما این وسایل را نداشته باشد باید به صورت جداگانه آن ها را خریداری نمایید.
  7. حتما به کلاس لیزر توجه نمایید. هرچه کلاس لیزر به کار رفته در دستگاه کمتر باشد، یعنی خطر نور لیزر برای چشم کمتر می باشد.
  8. دامنه اندازه گیری، میزان برد نور لیزر را در فضا مشخص می کند. هر چه تراز لیزری شما دارای دامنه اندازه گیری بیشتری داشته باشد، به وسیله آن می توان محیط های بزرگ تری را تراز نمود.
  9. زاویه اندازه گیری در انواع مختلف تراز لیزری متفاوت است و به عملکرد آن بستگی دارد، اما به طور معمول از 30 درجه تا 360 درجه می باشد.
  10. نوع و ظرفیت باتری در انتخاب تراز لیزری اهمیت زیادی دارد. هرچه میزان میلی آمپر تراز بیشتر باشد، میزان استفاده از باتری دستگاه نیز بیشتر خواهد بود و می توانید مدت زمان بیشتری از دستگاه استفاده نمایید.
بخوانید!  جارو برقی هوشمند

کلام پایانی

امیدواریم نکات ارائه شده در این نوشته از ساختمانچی توانسته باشد انواع ترازهای لیزری و ویژگی های هر کدام را به خوبی معرفی کرده باشد. نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در مورد این مطلب با ما درمیان بگذارید.